Mity a nauka. Magiczne właściwości dzikich zbóż św. Hildegardy

1.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,50 zł
zawiera 5.00% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna: 25,50 zł

22.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 25,50 zł
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

W niniejszej książce zawarto dane na temat składu chemicznego i wartości odżywczej orkiszu, szarłatu i komosy ryżowej oraz ich wpływu na funkcjonowanie organizmu. Na podstawie aktualnych badań naukowych starano się zweryfikować powszechnie panujące opinie na temat ich magicznych właściwości.
Alicja Ceglińska jest doktorem habilitowanym nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia - technologia zbóż. W kręgu zainteresowań zawodowych Autorki znajdują się zagadnienia dotyczące oceny wartości technologicznej nowych odmian zbóż, a także produkcji piekarsko-ciastkarskiej. W latach 1980-1996 była zatrudniona na stanowisku hodowcy w Hodowli Roślin DANKO. W tym okresie przyczyniła się do wyhodowania kilku odmian zbóż: żyta (Amilo), pszenicy (Juma, Mobela) oraz pszenżyta (Eldorado, Fidelio, Disco). Obecnie pracuje na stanowisku profesora nadzwyczajnego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywności, którego jest absolwentką. Od 2000 r. kieruje Zakładem Technologii Zbóż. Jej dorobek naukowo-dydaktyczny stanowi około 160 publikacji w podręcznikach szkolnych, czasopismach naukowych i branżowych oraz wypromowanie 51 magistrów lub inżynierów w zakresie technologii żywności i żywienia lub towaroznawstwa. Jest członkiem wielu organizacji (Związek Twórców Odmian Roślin Uprawnych, Krajowe Forum Piekarstwa i Cukiernictwa, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności) oraz rad programowych (Międzywydziałowe Studium Towaroznawstwa, 'Przegląd Piekarsko-Cukierniczy'). Za osiągnięcia naukowo-dydaktyczne i organizacyjne była wyróżniana nagrodami rektora SGGW oraz Srebrnym Krzyżem Zasługi.

Grażyna Cacak-Pietrzak jest doktorem nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia - technologia zbóż. Zainteresowania zawodowe Autorki skupiają się na zagadnieniach szeroko rozumianej technologii zbóż, a w szczególności dotyczą oceny wartości technologicznej nowych odmian pszenicy z uprawy ekologicznej, wpływu stosowanych w uprawie zabiegów agrotechnicznych na wartość technologiczną zbóż, obejmują problemy związane z przechowywaniem i przemiałem zbóż. Autorka jest absolwentką Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Obecnie pracuje na stanowisku adiunkta w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywności. Jej dorobek naukowo-dydaktyczny obejmuje około 140 publikacji w podręcznikach szkolnych, czasopismach naukowych i branżowych oraz wypromowanie 35 magistrów lub inżynierów w zakresie technologii żywności i żywienia lub towaroznawstwa. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności. Za osiągnięcia naukowe i dydaktyczne była nagradzana przez rektora SGGW.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl